-

Remedii naturale împotriva negilor

Negii (verucele) sunt inofensivi, însă sunt deranjanţi din cauza aspectului inestetic pe care îl provoacă.

Înainte de ajunge la medic pentru această problemă, trebuie să ştiţi că puteţi scăpa singuri de negi, încercând câteva remedii naturale eficiente.

Negii sunt mici excrescenţe ale pielii cauzate de o infecţie a stratului superior al pielii cu virusul papiloma uman (HPV), care se găseşte în peste 100 de forme şi afectează oamenii în mod diferit. Negii comuni apar în principal pe mâini şi pe braţe, iar negii plantari la nivelul tălpilor. Aceştia pot apărea la orice vârstă, dar sunt mai frecvent întâlniţi la copiii mai mari, fiind rari la vârstnici.

Majoritatea negilor dispar după un an sau doi şi nu reprezintaă mai mult decât un simplu inconvenient. Dar alţii pot dura ani întregi sau pot reaparea. Negii care persistă sau continuă să crească în ciuda tratamentului, ar trebui să fie examinaţi de către medicul dermatolog, deoarece unele tipuri de cancer de piele pot fi mascate sub forma de negi.

Iată câteva tratamente naturale care te scapă de negi:

1. Remediu cu coji de ouă

Încălzeşte cuptorul la 250 de grade şi coace cojile timp de 30 de minute pe hârtie de copt. După ce cojile s-au răcit, zdrobeste-le până când obţii o pudră. Aplică pudra pe neg, acoperă cu vată şi leagă cu un bandaj. Ţine bandajul timp de trei săptămâni, schimbându-l odată la trei zile.

2. Remediu cu usturoi
Aplicați direct pe neg usturoi proaspăt zdrobit și acoperiți-l cu un bandaj. Efectul caustic al usturoiului va determina negul să facă o bășică și să cadă în mai puțin de o săptămână. Schimbați usturoiul în fiecare zi, evitând contactul cu pielea sănătoasă din jur. Protejați zona din jurul negului cu vaselină.

3. Remediu cu păpădie

Culegeți o păpădie din grădină, rupeți-i tulpina și stoarceți conținutul lăptos pe neg. Faceți acest lucru în fiecare zi. Seva aceasta este iritantă, așa că stimulează sistemul imunitar să vindece negul. Nu folosiți păpădii care au fost stropite cu erbicide.

CItește mai mult despre stil de viață, sfatul medicului și idei practice.