-

13 beneficii ale uleiului de trandafiri, pentru sănătate. Tu le știai?

Obtinut din planta Rosa damascena considerata cea mai aromata specie de trandafiri si cu cel mai mare continut de ulei, contine compusi aromatici ai florii si astfel se poate obtine un ulei esential pur de cea mai buna calitate cu multiple proprietati.

Deoarece se crede ca acesti compusi au proprietati de vindecare, uleiul esential de trandafir este utilizat pentru o serie de afectiuni. Beneficiile uleiului esential de trandafir pot fi atribuite proprietatilor sale antidepresive, antiseptice, antispastice, antivirale, afrodisiace, astringente, bactericide, colagogice, cicatrizante, depurative, hemostatice, hepatice sau laxative.

13 beneficii ale uleiului de trandafiri, pentru sănătate:


1. Combaterea depresiei

Uleiul de trandafir stimuleaza respectul de sine, increderea si forta mentala, combinand in mod eficient depresia. Acesta pot fi foarte util in combaterea simptomelor depresiei si anxietatii. Ca antidepresiv, uleiul de trandafir poate fi administrat pacientilor cu depresie severa.

2. Reduce inflamatia

Uleiul esential de trandafiri poate sa calmeze in situatia in care ai o febra mare prin reducerea inflamatiei. Poate fi de asemenea benefic si in alte cazuri de inflamatie cauzata de infectia microbiana, indigestie sau deshidratare. Acest lucru poate duce la o reducere a conditiilor asociate cum ar fi reumatismul, artrita, guta si febra.

3. Proprietati antispastice

Uleiul esential de trandafir amelioreaza eficient spasmele din sistemul respirator si din intestine, precum si spasmele musculare din diferite membre. De asemenea, ajuta la vindecarea convulsiilor, a traumatismelor musculare si a crampelor.

4. Protejeaza impotriva virusurilor

Studiile au demonstrat ca uleiul esential de trandafiri protejeaza organismul impotriva multor tipuri de infectii.

5. Are efect afrodisiac

Elementul de baza in acest sens este uleiul esential al florii. Acest tip de ulei poate reduce simptomele disfunctiei sexuale, disfunctiei erectile, frigiditatea si dezinteresului general legat de activitatea sexuala.

6. Proprietati astringente

Uleiul de trandafiri imbunatateste sanatatea gingiilor si a radacinile parului in timp ce tonifiaza si ridica pielea, contracteaza muschii, intestinele si vasele de sange. Protejeaza impotriva pierderii precoce a dintilor si a parului, dezvoltarea ridurilor, pierderea fermitatii intestinelor si a muschilor zonei abdominale si a membrelor asociate cu imbatranirea. Mai presus de toate, uleiul esential de trandafiri ajuta la stoparea fluxului de sange de la rani si taieri prin contractarea vaselor de sange.

7. Elimina bacteriile

Este un bactericid bun, acest ulei poate fi utilizat in tratamentul diareei si a altor boli care sunt cauzate de bacterii. Mai mult, poate trata infectii bacteriene interne cum ar fi cele din colon, stomac, intestine si tractul urinar, precum si infectii externe la nivelul pielii, urechilor, ochilor si ranilor.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.  

Citeste continuarea AICI

Foto: Pixabay