-

Simona Halep a adus Trofeul de la Wimbledon acasă

Simona Halep, câştigătoarea Turneului de tenis de Mare Şlem de la Wimbledon, a ajuns la Bucureşti. Cu trofeul în braţe, ea a ţinut să mulţumeasă familiei, tuturor antrenorilor pe care i-a avut de-a lungul carierei, echipei actuale, federaţiei şi tuturor celor care au susţinut-o la finala de sâmbătă.

„Aş vrea să mulţumesc tuturor oamenilor care mă susţin, fanii mei, oamenii care îşi pun toată energia la meciurile mele şi îmi transmit gândurile bune”.
Trofeul, este la Bucureşti, în premieră, Trofeul feminin de la Wimbledon ajunge în capitala României, ştim bine, Horia Tecău a câştigat la dublu, însă niciodată un român nu a câştigat la simplu acest mare turneu pe gazon, din Londra. A fost o conferinţă de presă care a durat aproximativ 15 minute. Cea mai importantă declaraţie a fost cea conform căreia Simona Halep anunţă că doreşte să participe la Jocurile Olimpice din 2020 şi îşi doreşte evident şi o medalie Olimpică. În rest, s-a referit la faptul că este ceva incredibil că un sportiv din România - o ţară care nu deţine un turneu pe gazon, nici măcar un teren de iarbă - ajunge să câştige acest Mare Şlem de la Londra. Bineînţeles, din august începe sezonul american de hard, cu US Open între 26 august şi 8 septembrie, pe cimentul new-yorkez cel mai bun rezultat al Simonei Halep este o semifinală în 2015 şi - trebuie să mai remarcăm un lucru, nu este primul trofeu al Simonei Halep pe iarbă; este cel de-al doilea. Primul a fost în 2013, în Olanda, pe iarbă, la Hertogenbosch.
Preşedinţia a anunţat că Simonei Halep îi va fi acordată cea mai înaltă distincţie a Statului român, Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, în semn de recunoaştere şi apreciere pentru întreaga activitate şi ca urmare a recentei performanţe. Şi Patriarhia Ortodoxă Română îi va acorda cea mai înaltă distincţie a sa Simonei Halep, „Crucea Patriarhală” pentru mireni. Primăria Capitalei va organiza miercuri, pe 17 iulie, un eveniment pe Arena Naţională în onoarea Simonei Halep, a anunţat primarul general, Gabriela Firea.

RADOR

Foto