-

Viaţa la ţară

Este nevoie urgentă de sânge în spitalele din Sălaj şi de plasmă pentru cei infectaţi cu SARS-CoV-2 şi care sunt în stare gravă.

Cadrele de la centrul de transfuzii fac din nou apel la populaţie să vină să doneze.
Numărul mare de pacienţi din spitalele sălăjene, dar şi din alte judeţe face ca nevoia de sânge să fie tot mai mare.
Există, însă, probleme, pentru că numărul donatorilor este de multe ori extrem de scăzut de teama noului coronavirus.
Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Sălaj dau asigurări că recoltarea se face în condiţii de maximă siguranţă, fiind luate toate măsurile necesare pentru prevenirea unor eventuale îmbolnăviri. În această perioadă, este mare nevoie de sânge din grupele 0 şi A pozitiv, dar şi de plasmă pentru pacienţii cu noul coronavirus aflaţi în stare gravă.

RADOR
Foto: Pixabay

DN 11C Târgu Secuiesc-Băile Balvanyos va fi închis începând de marți până la sfârșitul lunii august pentru efectuarea unor lucrări de reparații ale carosabilului, care a fost afectat în urma unei alunecări de teren.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina - ITPF Sighetu Marmaţiei cercetează o femeie din judeţul Suceava pentru complicitate la contrabandă în formă agravantă.

O nouă performanţă pentru alpinistul român Alex Găvan. El a reuşit să atingă un vârf de peste 8.000 de metri din Pakistan, fără a folosi oxigen suplimentar.