-

Speranțe pentru o variantă ocolitoare a Bistriței

Ministerul Transporturilor afirmă că, până la jumătatea lunii august, se va scoate din nou la licitaţie proiectarea şi execuţia pentru varianta de ocolire a municipiului Bistriţa.

Studii peste studii s-au făcut în ultimii ani pentru realizarea unei şosele care să preia traficul greu între Transilvania şi Moldova.

La un moment dat chiar a primit undă verde pentru realizarea variantei ocolitoare, care urma să treacă prin apropierea Parcului Industrial Bistrița Sud, prin Pădurea Codrişor şi să se intersecteze cu DN 17 la Unirea.

varianata ocolire Bistrita

Un grup de cetăţeni s-a opus atunci pentru că proiectanţii au prevăzut demolarea unor case şi tăierea unei suprafețe de păduri, aşa că au dat municipalitatea în judecată şi, cu toate că au pierdut procesul, în final nu s-a mai făcut nimic.

De ceva timp se discută despre o variantă ocolitoare prin afara Bistriţei, din DN 17 pe la Monariu – Budacu de Jos – Jelna – Ghinda cu intrare în DN 17 între Livezile şi Rusu Bârgăului.

De asemenea, Ministerul Transporturilor a anunţat că va da în lucru variante ocolitoare şi pentru oraşele Beclean şi Năsăud.

În ce priveşte drumurile naţionale, pâna la sfârşitul lunii august va începe proiectarea DN 17 D Beclean – Cârlibaba şi apoi execuţia lucrărilor pe acest drum care va străbate Munţii Rodnei.

Citește mai mult despre stil de viață, sfatul medicului și idei practice.

Sursa: Viorel Grosu

Foto: pixabay.com