-

Mulţi elevi din clasa a VIII-a au rămas corigenţi, potrivit unei statistici a Ministerului Educaţiei

În şaptesprezece judeţe din ţară, numărul corigenţilor sau elevilor lăsaţi cu situaţia neîncheiată creşte masiv în clasa a VIII-a, potrivit unei statistici publicate de Ministerul Educaţiei, care promite o anchetă.

În toată ţara au fost aproape cinsprezece mii de elevi în această situaţie, potrivit ministerului. Cum stau lucrurile în judeţul Bistriţa-Năsăud, aflăm de la corespondenta RRA Cristiana Sabău.
Dintre elevii de clasa a VII-a din promoţia actuală, 11,35% au rămas corigenţi. Judeţul Bistriţa Năsăud este în a doua parte a clasamentului, într-un top naţional condus de Brăila, Călăraşi şi Tulcea.

Până când Ministerul Educaţiei Naţionale va face anchete în toate cele şaptesprezece judeţe, aşa cum a promis, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa Năsăud a început propriile verificări. Instituţia vrea să vadă situaţia absenţelor din fiecare şcoală. În cazul în care elevii au fost la ore, profesorii trebuie să răspundă din ce motiv aceştia nu au putut acumula cunoştinţe minimale, şi nu este vorba doar de profesorii de română şi matematică.

Citește mai mult despre stil de viață, sfatul medicului și idei practice.

RADOR

Foto: Pixabay