-

"Pianul Călător", un turneu național aflat la cea de-a VIII-a ediție, ajunge joi seară la Tulcea. De la ora 19:00, spectatorii tulceni se vor întâlni cu Horia Mihail, în sala Teatrului Jean Bart.

Din 2011 și până astăzi, în fiecare primăvară, artistul Horia Mihail a vizitat zeci de orașe din țara însoțit de pianul călător.

În anul Centenarului României artistul a declarat că interpretează lucrări celebre precum Sonata "Alla turca" de Mozart, inclusă în turneul 100% Mozart din 2014, Sonata lunii de Beethoven, din turneul anului 2013, sau opera Kinderszenen de Schumann. Supriza cea mare este însă Rapsodia Româna nr. 1, în transcriptia pentru pian solo realizată de însuși George Enescu.

Horia Mihail o va interpreta special pentru românii de pretutindeni.

"Am învătat special pentru acest turneu o piesă foarte dragă românilor, și nu numai românilor, este vorba despre Rapsodia Română, nr 1 de George Enescu, transcrisă pentru pian solo chiar de către compozitor. Până acum, în cele 14 concerte pe care le-am avut deja, această piesă a făcut ca spectatorii să reactioneze cu multă bucurie și cu entuziasm. Pe scenă mă simt extraordinar, deja am fost în foarte multe locuri, am un public care deja mă cunoaște, am început să am prieteni de diferite vârste și de diferite categorii sociale", a declarat pianistul Horia Mihail.

La vârsta de numai 10 ani, pianistul Horia Mihail debuta în orasul său natal Brașov interpretând Concertul în Re major de J. Haydn.

De atunci a concertat de peste 1.000 de ori cu orchestrele simfonice din România, inclusiv cu Filarmonica "George Enescu" din București, cu Orchestra Natională Radio și nu numai.

Turneul "Pianul Călător", un proiect de suflet pentru artistul Horia Mihail, este ini?iat de Radio România. Turneul a început în acest an la Arad, pe 9 aprilie și se va încheia la Bistrita, pe 7 mai.