-

RadiRo, unicul festival din lume dedicat orchestrelor radio, a început, duminică seară printr-un concert care a inclus Rapsodia nr. 1 de George Enescu şi un program Ravel-Debussy.

Concertul a fost susţinut de Orchestra Naţională Radio, avându-l la pupitru pe dirijorul francez Jean-Claude Casadesus, iar ca solist pe pianistul spaniol Javier Perianes, şi, de asemenea, cu participarea Corului Academic Radio.

Până duminica viitoare sunt programate 8 concerte simfonice şi 4 de jazz, în premieră la acest festival.

Cea mai veche orchestră radio europeană, Leipzig Radio Symphony Orchestra, revine în ţara noastră cu două concerte extraordinare, iar 3 ansambluri celebre sunt prezente în premieră la Sala Radio: BBC Philharmonic, Orchestra della Svizzera Italiana - Lugano şi RTÉ National Symphony Orchestra (Irlanda).

Secţiunea de jazz o aduce la Bucureşti pe Aura Urziceanu şi 3 formaţii europene de profil. Toate concertele de la festival sunt transmise live de Radio România, înregistrate şi difuzate ulterior de Televiziunea publică şi preluate, de asemenea, de radiodifuziuni membre ale Uniunii Europene de Radio.