-

Campanii de promovare privind beneficiile semințelor certificate

În perioada 17 octombrie – 07 noiembrie 2018, Alianța Industriei Semințelor din România împreună cu Institutul de Stat pentru Testarea și Înregistrarea Soiurilor.

Alături au mai participat,  Laboratorul central pentru Calitatea Semințelor și a Materialului Săditor și Inspectoratele Teritoriale pentru Calitatea Semințelor și a Materialului Săditor din Mureș, Botoșani și Slatina au organizat trei evenimente cu tema ”Ziua semințelor certificate”.
La aceste evenimente au participat directorul Institutul de Stat pentru Testarea și Înregistrarea Soiurilor, Mihai Popescu, alături de directorul tehnic, Alexandru Bran, reprezentanți ai direcțiilor agricole, ai Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, ai oficiilor fitosanitare și ai Oficiilor Județene pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, precum și fermieri.
Scopul acestor reuniuni a fost acela de a prezenta importanța și beneficiile utilizării semințelor certificate pentru fermieri.
În cadrul acestor acțiuni, reprezentanții Institutului de Stat pentru Testarea și Înregistrarea Soiurilor au realizat o expunere a lucrării ”Semințele certificate rezultatul creațiilor vegetale și al testării”, precum și etapele înregistrării soiurilor noi și acordării protecției juridice a noilor soiuri. Evenimentele structurate într-o caravană destinată prezentării beneficiilor semințelor certificate au început în 2016, la Centrul pentru Testarea Soiurilor Negrești, județul Vaslui, au continuat în 2017 la Brăila și Craiova și au ajuns în 2018 la Târgu Mureș, Botoșani și Slatina, urmând ca în 2019 să fie organizate și în alte localități din țară, în vederea informării fermierilor cu privire la calitatea semințelor certificate și beneficiile utilizării acestora.

Sursa: madr.ro
Sursa foto: biofun.ro

Articole înrudite